5 voordelen van biologische schoonmaakmiddelen

29 mei 2022

Overweegt u het om uw ecologische voetafdruk te verkleinen? Dan zijn biologische schoonmaakmiddelen zeker een stap in de juiste richting om ook milieuvriendelijk schoon te maken. Uw steentje bijdragen aan het milieu is slechts één van de voordelen van biologische schoonmaakproducten, de andere… Ook zeker de moeite waard!

De essentie van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

  • Bevatten bestanddelen die natuurlijk en biologisch afbreekbaar zijn.
  • Hebben ook een milieuvriendelijk productieproces.

Het verschil tussen natuurlijk en synthetisch

Voor we in de voordelen duiken, leggen we even het verschil uit tussen natuurlijke en chemische schoonmaakmiddelen. Kort door de bocht zijn petrochemische schoonmaakmiddelen gemaakt uit aardolie en natuurlijke schoonmaakmiddelen hebben een plantaardige basis. Dit is niets nieuw… Plantaardige zeep werd namelijk al gebruikt door de oude Egyptenaren, en maakt nu zeker een terechte terugkeer in de geschiedenis. Het allergrootste verschil zit ook in de afbraak van deze middelen wanneer ze in de natuur terecht komen. Biologische schoonmaakmiddelen breken eenvoudig zelf af, zelfs op enkele dag tijd. Bij chemische producten verloopt dit proces niet alleen trager, maar ook veel moeilijker, met een grote kans dat ze giftige resten achterlaten.

 

schoonmaakmiddelen

De voordelen 

1. Minder sterke geur

Houdt u niet zo van sterke geuren tijdens het schoonmaken? Biologische schoonmaakproducten hebben vaak een subtielere geur die niet rond blijft hangen in uw huis. Maar dat wil niet zeggen dat deze producten helemaal niet of slecht ruiken, in tegendeel, biologische schoonmaakmiddelen vindt u in tal van lekker geurtjes, alleen veel subtieler dan hun traditionele varianten.

2. Uw gezondheid gaat voor!

Niet iedereen verdraagt de geur van zware detergenten, en sommige mensen krijgen last van jeuk en irritaties wanneer deze in contact komen met de huid. Biologische of ecologische schoonmaakmiddelen bevatten minder schadelijke stoffen die nadelig zijn voor uw longen, huid, en gezondheid tout court.

3. Ook uw kleding is veilig

Sommige traditionele schoonmaakmiddelen laten vlekken achter op uw kleding die er met het wassen jammer genoeg niet meer uitkomen, denk maar aan bleek- en vetvlekken. Daar hebt u met biologische schoonmaakmiddelen geen last meer van. Hier zit namelijk geen bleekmiddel in of andere agressieve agenten. Zo kan u zelfs gerust schoonmaken in uw beste outfit!

 4. Onschadelijk voor mens en dier

Het is altijd interessant om schoon te maken met huisdieren in de buurt… Ze springen in een emmer sop, of likken de boen zo van de grond, met alle gevolgen van dien. Gezond klinkt het niet voor onze geliefde dieren, maar met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen hoeft u zich geen zorgen te maken. Ze zijn net zo ongevaarlijk voor u als voor uw huisdieren.

5. Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Ook schoonmaakbedrijven hebben voordeel bij het gebruik van biologische schoonmaakmiddelen, zeker in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij HiGENiUS proberen we steeds ons steentje bij te dragen aan mens, natuur en dier. Wij hebben de oplossingen in huis voor elk type verontreiniging. Hoe hardnekkig ook, ongeacht de ondergrond of toepassingsruimte. Efficiënte én ecologische reinigingsmiddelen voor zowel interieur, vloer als sanitair. Geen gevaarlijke stoffen, enkel een gegarandeerd vlekvrij en hygiënisch eindresultaat.