Een goede schoonmaker maakt altijd het verschil.

18 juni 2020

Meer dan 200.000 vrouwen en mannen verdienen in België de kost als schoonmaker. Ze werken als poetsvrouw of -man in bedrijven, scholen, hotels, op straat, in ziekenhuizen, stations of werken als huispersoneel, conciërge, ruitenwasser,... Het is een zwaar beroep dat soms ondergewaardeerd wordt. Daarom vieren wij op 19 juni 2020 de Dag van de Schoonmaak!

Op vrijdag 19 juni vieren we bij HiGENiUS De Dag van de Schoonmaak.Secretaressedag mag dan helemaal ingeburgerd zijn, de Dag van de schoonmaak is nog lang geen vaste waarde.

Méér dan ooit is tijdens deze COVID-19 crisis gebleken dat schoonmaak ertoe doet en dat iedere schoonmaker trots mag zijn over hoe betekenisvol zijn/haar werk is.

“Juist nu het COVID-19 virus zo’n impact heeft gemaakt, realiseren we ons als geen ander dat hygiëne van cruciaal belang is. Onze mensen zetten zich elke dag in, zowel aan als achter de frontlinie en daarom verdienen zij het om in de bloemetjes gezet te worden. Gelukkig beseffen steeds meer mensen, dat schoonmakers wel degelijk het verschil maken.” Aldus Michiel Vandeweyer.

Met meer dan 100 schoonmaakgenieën vieren wij deze dag door ze stuk voor stuk in de watten te leggen!