De toekomst van schoonmaken, van nanotechnologie tot robots

01 september 2021

De toekomst van het schoonmaken, ruikt die even fris als vandaag? Zelfs onze glasheldere bol kan dat niet met zekerheid voorspellen, maar de ontwikkelingen die vandaag al op tafel liggen, daar kunnen we alvast wel wat over vertellen. Één ding is zeker, een schoon kantoor, werkruimte en noem maar op, zal in de toekomst net zoveel zorg nodig hebben als vandaag. Meer nog, de focus op schoonmaken en het belang van hygiëne zal enkel maar toenemen.

Slimme schoonmaakrobots veroveren de toekomst van het schoonmaken 

Je hebt ze vandaag vast en zeker al wel rondrijden in de huiskamer, een automatische dweil- of stofzuigrobot. De ontwikkelingen van vandaag tonen nu al een toekomst vol automatisering. Denk maar aan een autonome robot die glazen van immense gebouwen wast, of autonome schrobmachines die volledig zelf de vloer op een luchthaven onderhouden. Als schoonmaakbedrijf is het maar de vraag hoe we hier in de toekomst mee omgaan. De boodschap ligt voor ons voor de hand. Namelijk het omarmen van innovatie en het steeds inzetten van menselijke waarde om het schoonmaakproces alleen maar de verbeteren. Dat is volgens ons de schoonmaak van de toekomst, mens én machine.

Biologische schoonmaakmiddelen voor een groene toekomst

Deze trend is niet nieuw in de schoonmaakwereld. Op de markt heerst al langer een overstap van schadelijke stoffen naar biologische schoonmaakmiddelen die zorg dragen voor mens en natuur. Deze trend zal alleen maar blijven evolueren, zowel in de professionele wereld als voor de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Niet enkel dankzij de grotere nood om ons steetje bij te dragen aan het milieu, maar ook om aan de steeds strengere regelgeving te voldoen.

Wij hebben steeds een duurzame oplossingen in huis voor elk type verontreiniging. Hoe hardnekkig ook, ongeacht de ondergrond of toepassingsruimte. Efficiënte én ecologische reinigingsmiddelen voor zowel interieur, vloer als sanitair. Geen gevaarlijke stoffen, enkel een gegarandeerd vlekvrij en hygiënisch eindresultaat.

 

nanotechnologie en schoonmaakrobot

Schoonmaken met nanotechnologie, science fiction of realiteit?

Nanodeeltjes in schoonmaakmiddelen? Het klinkt een beetje ver weg in de toekomst, maar ze bestaan vandaag al! Deze middelen hebben eenzelfde werking als nanocoatings bij verf. De reinigingsvloeistof met siliciumketens, bindt zich aan het oppervlak vast dat u wenst te reinigen. De beschermende matrix van de nanodeeltjes vormen een ‘glaslaag’ en is vuil- en waterafstotend.

HiGENiUS, kijkt met een mens én machine mentaliteit naar de toekomst! Onze medewerkers blijven een sleutelrol spelen in onze familie, ongeacht een geautomatiseerde toekomst. Wilt u weten wat onze schoonmaakgenieën en diensten voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet en vraag vrijblijvend advies.