Haal uw zonnepanelen ook door de lenteschoonmaak

15 maart 2022

De zon komt weer vanachter de wolken, en dat betekent heel wat groene stroom voor gezinnen en bedrijven met zonnepanelen. Het heeft alleen maar voordelen voor uw portemonnee, zeker nu de energieprijzen de lucht in schieten. Maar haalt u wel het meeste rendement uit uw panelen? Met andere woorden zijn ze proper genoeg om alle zonnestralen op te vangen?

Ook zonnepanelen verdienen een schoonmaakbeurt!

Uw zonnepanelen geregeld professioneel laten schoonmaken, het heeft alleen maar voordelen. Vuile panelen vangen nu eenmaal minder licht op. Denk maar aan stof, fijn zand, stuifmeel en vogelpoep… Een goede regenbui is niet voldoende om dit allemaal te verwijderen. Minder opgevangen licht, betekent ook minder stroom, en dus minder rendement voor uw investering. Uw panelen door een grondige lenteschoonmaak halen, verdient zichzelf dus terug.

Wanneer zonnepanelen reinigen

De lente- en zomermaanden zijn uiteraard de meest zonovergoten maanden en zijn zoals vanzelfsprekend het meest winstgevend voor uw groene energie. Stuur dus nog voor april uw zonnepanelen proper en glanzend de lente in, en verlies geen onnodig rendement.

 

 

zonnepanelen schoonmaken

Hoe vaak kan ik mijn zonnepanelen best laten reinigen?

Als professionals zeggen we standaard om de drie jaar, maar het ene jaar is het andere niet. Wanneer het weinig regent stapelt het vuil zich sneller op en missen uw panelen hun frequente natuurlijke wasbeurt. Wanneer uw panelen ook vaak bedekt zijn met bladeren, of nog erger, uitwerpselen van overvliegende vogels, dan kan u steeds kiezen voor een frequentere schoonmaakbeurt.

 

Zonnepanelen schoonmaken

Waarom professionals inschakelen?

 Het lijkt een simpele klus, maar niets is minder waar. Zonnepanelen doorstaan dan wel letterlijk weer en wind, een kras of grotere brokken zijn snel gemaakt. Wanneer uw bedrijf grote aantallen zonnepanelen heeft, is er zelf al helemaal geen beginnen aan. Onze genieën werken steeds op een veilige wijze én met de juiste schoonmaakmiddelen zonder schadelijk detergenten. Zo, gebruiken we speciaal osmosewater, dat het vuil onmiddellijk filtert en moeten we niet hardnekkig schrobben om vuil te verwijderen. Onze diensten zijn dus veilig voor schoonmaker, de natuur én uw panelen!

Een lenteschoonmaak voor uw zonnepanelen aanvragen? Contacteer ons voor meer informatie.