Onderhoudstips voor uw veegmachine

03 november 2021

Met een industriële veegmachine houdt u uw werkplek schoon! Maar ook uw machine schoonhouden is van belang! Zo, gaat hij langer mee en behoudt hij zijn optimale werking. Maar wat zijn de meest voorkomende slijtdelen van een veegmachine.

 

De hoofdborstel 

De hoofdborstel zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft. De mate van slijtage aan deze borstel is afhankelijk aan het oppervlak dat wordt schoongeveegd. Op een gladde betonvloer verslijt de hoofdborstel minder snel dan op een asfaltvloer. Het is aan te raden om de hoofdborstels gemiddeld één of twee keer per jaar te vervangen.

De filters

Afhankelijk van wat voor soort reiniger u gebruikt, moet u waarschijnlijk de stoffilter vervangen. De meeste veegmachines op de markt hebben paneelfilters. Als u veel fijnstof opvangt, moeten deze paneelfilters mogelijk elke 2-3 maanden worden vervangen. Sommige industriële veegmachines hebben een luchtfilter dat niet vervangen hoeft te worden. Dit is een polyester stofdoek gemaakt van een stevig materiaal dat gemakkelijk schoon te vegen is.

De rubbers

De hoofdborstel is afgesloten met rubbers aan de onderkant, waardoor een krachtig vacuüm ontstaat. Hierdoor kunt u vegen zonder dat er stof vrijkomt. Als een van deze rubberen afdichtingen kapot of versleten is, zal het stof ontsnappen. Deze rubbers verslijten minder snel op een gladde ondergrond dan op een oneffen ondergrond. Uit ervaring weten we dat u de rubbers best één keer per jaar vervangt.

 

 

 

De zijborstels

Met de zijborstels verwijdert u vuil van de zijkanten van de borstel. De zijborstel wordt gebruikt om vuil in de voorkant van de veegmachine te gooien terwijl het door de veegmachine wordt geduwd. De hoofdborstel veegt dan het vuil op. U kan de zijborstel best gemiddeld om de 2 à 3 jaar vervangen.

Bij HiGENiUS stellen we onze diensten volledig op uw bedrijf af. Eén van onze veegmachines kopen, leasen of zelfs huren? Eenmalig of op afroep? Met of zonder bijhorend schoonmaakpersoneel? Wij adviseren u over de technisch meest geschikte, maar ook over de meest kostenefficiënte oplossing.

Wij beschikken bovendien over alle courante wisselstukken en slijtagegoederen. Hebben we de gewenste stukken toch niet in voorraad? Dan bestellen we ze meteen bij en zorgen we dat u snel terug aan de slag kunt. Indien gewenst bieden we ook onderhoudscontracten op maat aan.