Tips voor een vlekkeloze lenteschoonmaak

14 april 2022

De lente is in het land, hoog tijd voor de lenteschoonmaak. Breng rust en orde in uw huis en hoofd door alles stevig onder handen te pakken. Maar weet u niet waar u moet beginnen of heeft u wat tips nodig? Hier zijn onze tips & tricks voor een vlekkeloze lenteschoonmaak.

Tip 1: al het oude weg!

En dan hebben we het niet over oude schoonmaakproducten, maar over alles wat achterin uw kast blijft liggen. Dingen waarvan u waarschijnlijk niet meer weet dat u ze heeft, of nooit gebruikt. Kleding, decoratie, allerhande prullen, durf ze los te laten.

Ook uw koelkast kan zo’n grote schoonmaak gebruiken. U kent het vast wel, tientallen potjes saus die enkel bij een warme zomerbarbecue uit de koelkast komen. Haal dus even alles uit de koelkast, zelfs uw voorraadkast, en kijk naar alle houdbaarheidsdata. Wat niet meer goed is, de vuilbak in ermee.

 

Tip 2: uw diepvriezer overslaan in de lente

De lenteschoonmaak is geen ideale gelegenheid om ook uw diepvriezer onder handen te nemen. Besteed uw tijd aan andere zaken en ontdooi uw diepvries wanneer de temperatuur ook buiten onder nul duikt. Zo hoeft u niet alles uit uw diepvries weg te gooien omdat ze buiten lekker in de lentezon staan.

 

Tip 3: vergeet de vieze putjes niet

Neem ook uw afvoerputjes stevig onder handen. Dit kan eenvoudig met wat baking soda en heet water, maar ook hiervoor hoeft u niet op de lente te wachten.

 

Tip 4: frisse geur

De lenteschoonmaak zorgt voor een frisse wind door uw omgeving, maar dit kan nog beter met een lekker geurtje. Een geurkaars of vermeng wat essentiële olie met uw schoonmaakproducten.

 

 

lenteschoonmaak

 

Tip 5: kleine stofjes, grote stofjes

 Stof zit overal, meer nog op plekjes die u vast wel eens overslaat of vergeet. Neem tijdens de lenteschoonmaak de grootste stofmakers onder handen en gooi uw kussens, dekbedden en dekentjes eens door een grondige wasbeurt. Ook Tapijten met een professionele schoonmaakmachine schoonschrobben of ze naar de droogkuis brengen is geen slecht idee om van stof en andere vuiltjes af te raken. Vergeet ook zeker uw gordijnen of jaloezieën niet te ontstoffen of wassen.

Tip 6: vuile vingers

Alles wat u aanraakt bevat bacteriën die u met het blote oog niet ziet. Bij een snelle wekelijkse schoonmaak neemt u niet altijd de tijd om elke lichtschakelaar of deurklink af te vegen met een desinfectie schoonmaakproduct. Maar ook uw trapleuning, toetsenbord en afstandsbedieningen mogen af en toe eens gedesinfecteerd worden.

 

lenteschoonmaak

 

Tip 7: lenteschoonmaak het hele jaar door

U kent het wel, u bakt en kookt, stopt dingen in de oven en op een dag doet u uw oven of microgolf open en staat het vet dik-gespat en is er geen beginnen meer aan. Hardnekkig vuil is eenvoudig te verwijderen en u hoeft er maar één ding voor te doen. Voorkomen. Hetzelfde geldt voor kalkaanslag op kranen, of vuilresten in uw vaatwasser of wasmachine.    Zorg dat het voor uw toestellen het vier seizoenen lang lenteschoonmaak is. Zo, voorkomt u die jaarlijkse schrobbeurt die oneindig lijkt te duren.

Tip 8: één voor één

Een laatste tip. Niet alles hoeft op één dag, de lente duurt drie maanden, dus neem gerust uw tijd om alles één voor één onder handen te nemen. Zo doet u alles gronding en niet overhaast en is er zelfs ruimte voor rust. Vergeet ook niet te genieten van de zon nadat u ook uw tuinmeubelen voorziet van een wasbeurt.

 

Nu bent u klaar voor een stevige lenteschoonmaak en als we nog een tip mogen geven… Maak een planning en wat u niet gedaan krijgt, geen zorgen, de zomerschoonmaak ligt al op de loer.

Ook uw zonnepanelen een onderhoudsbeurt geven? Dan kan u rekenen op onze professionele hulp.