Uw zonnepanelen laten reinigen garandeert optimaal rendement!

Of u nu particulier of een grote multinational bent, het plaatsen van zonnepanelen is in verhouding steeds een flinke investering. U hoopt dan ook op het behalen van een maximaal rendement op zonnige dagen. Fijnstof, bladgroen, stuifmeel en andere vervuiling beknotten dat rendement tot wel 20%. De oplossing? Het periodiek laten reinigen van uw zonnepanelen! Wij vertellen u meer.

Terug naar overzicht

Is zonnepanelen laten reinigen nodig?

Wil u steeds 100% rendement halen, dan zeggen wij van wel. Vervuilde zonnepanelen vangen minder zonlicht op en dat zorgt dus voor een lagere opbrengst. Maar, een hevige regenbui is toch voldoende? Dit klopt niet helemaal. Niet al het hardnekkige vuil komt er met een regendruppel of twee vanaf. Denk maar aan uitwerpselen van vogels, of hardnekkig stuifmeel dat aan het natte oppervlak blijft plakken. Af en toe is het nodig om eens goed te schrobben, met de juiste materialen weliswaar. Daarom raden wij aan om het schoonmaken van uw over te laten aan een professional die beschikt over de juiste kennis en schoonmaakmiddelen.

Waarom reinigen?

Het antwoord is eenvoudig: optimaal rendement en een langere levensduur.

Het principe van zonnepanelen is simpel. Ze zorgen voor groene energie door het opvangen van zonlicht. Deze zonnestralen worden opgevangen en omgezet in energie. Dus bij gevolg, hoe minder zonnestralen uw panelen kunnen opvangen, hoe minder energie u zal opwekken. Bevuilde panelen beknotten uw rendement tot wel 20%! Laat diverse invloeden die in de buitenlucht vrij spel hebben zoals fijne stof, woestijnzand, stuifmeel en uitwerpselen van vogels, geen roet in uw rendement gooien. Gelukkig is dit rendement eenvoudig te herstellen door uw zonnepanelen te laten reinigen, daar waar een regenbui niet voldoende is. Een goed onderhoud verzekerd niet enkel optimaal rendement, maar garandeert ook de geschatte levensduur van uw panelen.

Zonnepanelen laten reinigen

Wanneer reinigen?

Uw zonnepanelen reinigen, dat kan best voor de eerste lentestralen, maar ook gewoonweg wanneer u ziet dat door langdurige droogte uw panelen nood hebben aan een reiniging. In de herfstperiode kan u er ook op letten dat uw zonnepanelen niet worden bedolven onder losliggende bladeren. Één keer per jaar uw zonnepanelen laten reinigen garandeert het optimale rendement en dus uw groene stroom.

Een professional inschakelen?

Uw zonnepanelen zelf reinigen is vak een onbegonnen taak. Niet alleen heeft u vaak niet de juiste schoonmaakmiddelen en materialen in huis, het kan in sommige gevallen ook gewoon een gevaarlijke taak zijn als u de juiste ervaring mist. In het geval van bedrijven die een heel legioen aan zonnepanelen hebben is het ook nog eens een tijdrovende klus en kan een team aan professionals u uit de nood helpen.

Voor HiGENiUS telt de buitenkant van uw bedrijf evenzeer!

Wie voorbij uw gebouw rijdt of wandelt, moet een bedrijf zien dat klasse en professionalisme uitstraalt. Bij HiGENiUS kunt u terecht voor een uitgebreide lijst aan schoonmaakoplossingen voor de buitenzijde van het gebouw, tot drie verdiepingen hoog:

  • Industriële gevelreiniging: van mossen tot graffiti
  • Glazenwas: verleng de levensduur van beglazing en profielen, zowel binnen als buiten
  • Dakgootreiniging: voorkom verstoppingen, aanslag op de muren en lekkages
  • Reinigen van zonnepanelen: behoud het maximale rendement van uw panelen

Advies nodig, een offerte opvragen voor het reinigen van uw zonnepanelen, over meer weten over glas- en gevelreiniging? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Ontdek het laatste nieuws