Schoonmaak in de gezondheidszorg! Belangrijker dan ooit!

29 augustus 2023

Een consequent hygiënebeleid is overal belangrijk, maar zeker essentieel in een ziekenhuisomgeving, dit om het risico op besmettingen te drukken. Niet alleen voor de patiënten, maar ook voor de werknemers is een schone en uiterst hygiënische omgeving van belang en geeft het een veilig gevoel. Onze schoonmaakgenieën doen steeds net dát beetje meer, want vlekkeloos is in dit geval niet voldoende. Wij zorgen met onze schoonmaak in de gezondheidszorg voor het welzijn van patiënt en werknemer, met de laatste schoonmaaktechnieken en de meest ecologische schoonmaakproducten.

Waarom een schoonmaakbeleid als werkgever essentieel is

Of u nu op een kantoor werkt of in de meest steriele omgevingen, een schone en nette werkomgeving stimuleert. Met een correct schoonmaakbeleid zorgt u ervoor dat uw werknemers zich thuis voelen en dat ze steeds het beste van zichzelf kunnen geven zonder zich zorgen te maken over extra taken zoals het schoonmaken van de werkplek. Als werkgever zorgt u zo voor een goede indruk, dit voor uw huidig personeel, toekomstige sollicitanten maar ook de bezoekers van uw zorginstelling. Schoonmaak in de gezondheidszorg eist dus absoluut ook een beleid op maat.

 

Patiënten winnen! 

Niet alleen u als zorginstelling wint patiënten wanneer uw gebouw er spik en span bijligt. Ook uw patiënten hebben er alle baat bij. De weg naar herstel verloopt namelijk beter en bovendien ook sneller in een veilige en schone omgeving. Niet enkel op fysiek vlak, denk maar aan minder kans op besmetting of infecties, maar ook op mentaal vlak is bewezen dat een schone ziekenhuisomgeving het herstel van de patiënt ten goede komt.

 

Schoonmaak in de gezondheidszorg

 

Hoe schoonmaak en gezondheidszorg kunnen samenwerken 

Hygiëne is de allereerste stap om vervelende ziektes, bacteriën en virussen buiten spel te zetten. Maar hoe kan u als zorginstelling aan de slag met uw hygiënebeleid? Om uzelf kosten en uren te besparen kan u dit aan professionals overlaten. Onze genieën zijn gespecialiseerd in de schoonmaak en weten dat elke ruimte in een zorginstelling andere noden heeft op vlak van hygiëne. Zeker na de coronapandemie staat hygiëne nog hoger op de agenda en is in zorginstellingen is de vraag naar ware professionals gestegen. Niet enkel voor dagdagelijkse schoonmaak maar ook voor desinfectie. Onze schoonmakers beseffen de noodzaak voor goede handhygiëne, het ontsmetten van de kleding, de desinfectie van bepaalde ruimtes en dit volgens een doordacht plan op maat van uw zorginstelling. Elke patiënt krijgt immers een andere behandeling, en dit is ook de filosofie hoe we onze klanten benaderen. Elk bedrijf, elke zorginstelling, vraagt om een andere aanpak, als het ware maatwerk.

 

Plekken waar veiligheid, gezondheid en hygiëne de hoogste prioriteit krijgen

Onze desinfectie dienst wordt ingezet om potentieel schadelijke en gevaarlijke bacteriën en virussen op een discrete en wettelijk conforme wijze te bestrijden, waarna de ruimte weer veilig in gebruik genomen kan worden. Bij HiGENiUS zien we geen virus, geen stofje, geen spleetje over het hoofd.

 

Schoonmaak in de gezondheidszorg volgens The HiGENiUS way! 

Wie beroep doet op onze diensten mag zeker zijn van een topresultaat volgens de regels van de schoonmaakkunst maar ook nog enkele andere voordelen. Flexibele werktijden zijn voor onze klanten vaak een must, dus schikken wij ons en zorgen dat we onze job volbrengen zonder iemand te storen. Wij staan garant voor één-op-één-communicatie en snelle oplossingen waarbij één persoon de samenwerking tussen u en HiGENiUS beheert. Verder zijn al onze schoonmaakproducten ecologisch verantwoord en zelfs het gebruikte papier voldoen aan de strenge FSC-normen.

Meer weten over onze diensten en desinfectie? Aarzel dan niet om ons te contacteren!